Durf te leren

Durf te leren

Nieuwe danspassen, nieuwe mensen en nieuwe bewegingen zorgen er vaak voor dat het niet gemakkelijk is om iets nieuws te leren. U moet leren samen met iemand die ook moet leren, maar hoe gaat u al die passen eigen maken en onthouden?

Tips om te leren

Vaak maakt de ene danspartner de ander verwijten tijdens het leren van de dans of de ene partner neemt de rol van docent op zich. Beide zaken moeten vermeden worden bij het leren van de tango, want wanneer u samen leert moet u ook samen communiceren. De volgende tips kunnen u wellicht een handje helpen om samen op een prettige manier de tango te leren dansen:

  • Betrek de kritiek op uzelf in plaats van op uw partner. Geef bijvoorbeeld aan dat u wilt achterhalen waarom u last krijgt van uw schouder, in plaats dat u uw partner de schuld geeft van uw pijn;
  • Mensen leren beter als zij zich goed voelen. Benoem daarom positieve dingen van elkaar tijdens het leren dansen van de tango. Uiteindelijk gaat het erom wat u wél kunt en niet om wat u nog niet kunt. Vertel uw partner daarom wat hij/zij juist heel goed kan, zodat hij/zij een positief gevoel krijgt;
  • Gaat iets niet helemaal goed? Vraag dan hulp aan de docent! Hij/zij kan jullie helpen om de situatie op te lossen, voordat jullie zich aan elkaar beginnen te ergeren;
  • Wanneer u tegen uw partner wilt zeggen wat nog niet zo lekker gaat, kunt u beter eerst iets zeggen wat wel al goed gaat. Bijvoorbeeld: 'Die ocho gaat al goed, maar ik zou het fijn vinden als je je arm iets rustiger houdt'.

Maak aantekeningen

Tijdens een tango les krijgt u veel nieuwe informatie die u moet verwerken. Het is daarom verstandig om belangrijke zaken voor uzelf te noteren in uw eigen woorden, zodat u de inhoud van de les beter onthoudt.

Heeft u een vraag tijdens de tango les? Twijfel dan niet en stel deze gerust aan uw docent! U neemt tenslotte deel aan een tango les om de dans te leren.

Terug naar overzicht