Tango films

Natuurlijk zijn er over de welbekende danssoort tango ook een aantal films gemaakt. Hieronder vindt u de meest bekende tango films op een rijtje.

Valentina's Tango

Valentina's Tango gaat over Valentine die op zoek is naar een ontspanning uit de waanzin van de dag in Tango. Ondanks haar grote inspanningen is er niet zoiets als een 'lot' dat het dansen bepaalt. Familie en geliefden van Valentine proberen haar te redden maar moeten opletten om niet zelf in de waanzin meegezogen te worden.

De Griekse tragedie vertelt dit verhaal van passie, liefde en lust.

Tango Lesson

Tango Lesson gaat over Sally, een Engelse filmmaakster, die in Parijs research doet voor haar volgende film. Tijdens één van haar avonden in Parijs hoort ze tangomuziek uit een theater komen. Ze gaat het theater binnen en raakt gehypnotiseerd door het stel dat ze vurig op het toneel ziet dansen. Sally ontmoet de tangodanser Pablo en raakt volledig in de ban van hem. Ze vraagt of hij haar tango wilt leren en al snel blijkt dat ze aanleg voor tango heeft. Pablo vertelt Sally dat hij ervan droomt om ooit op te treden in een film dus stelt Sally voor om een film over hen beiden te maken.

Assassination Tango

John J. is een gepensioneerde huurmoordenaar die naar Argentinië wordt gestuurd voor zijn allerlaatste doelwit: een rijke generaal uit Buenos Aires. Door het onverwachte uitblijven van de generaal heeft John de tijd om de stad te verkennen en belandt hij in een tangoclub waar hij valt voor de charmes van danseres Manuela.

Tango Desnudo

Wanneer een jonge Europese vrouw in 1920 een valse identiteit aanneemt in Argentinie, krijgt ze meer dan waarvoor ze had onderhandeld.

Tango

In Buenos Aires, Argentinië, vertelt de film 'Tango' het verhaal over Mario Suarez's zoektocht naar de ultieme tango film. Eenzaam nadat zijn vrouw (één van de sterren van de film) hem heeft verlaten, moet Mario de thema's vinden die de film samen zullen houden en tegelijkertijd moet hij zijn muzikanten en dansers de vrijheid van meningsuiting toelaten die nodig zijn om het tangohongerige Argentijnse publiek tevreden te houden.