Tango dansen

De tango wordt ook wel 'de dans der liefde' genoemd en is één van de meest populaire dansen ter wereld. Hieronder leest u een aantal basisstappen zodat u de tango danspassen gemakkelijk onder de knie krijgt. Wat heeft u nodig? Lichtvoetigheid, een danspartner, zelfverzekerheid, zelfbewustzijn en natuurlijk tangomuziek!

Voel de muziek

Luister voordat u de tango gaat dansen eerst aandachtig tangomuziek zodat u het doorgaand ritme (een-twee-drie-vier) begint te horen. De belangrijkste beats zijn de eerste en derde beat en hier ligt dan ook de nadruk op. Tango is gebaseerd op lopen, dus kunt u op de maat van de muziek lopen? Dan kunt u er ook op dansen!

Krachtig bewegen

De stappen van de tango lijken op stappen van dansen zoals de Quick Step en Foxtrot, maar zijn qua uitvoering heel anders. Vooral de manier van bewegen en de manier waarop danspartners met elkaar bezig zijn maken het grootste verschil. Om het krachtige bewegen van tangodansers onder de knie te krijgen, moet u oefenen. Dit kunt u doen door op de bal van uw voet te lopen (in plaats van te landen op uw hielen en uw voet af te wikkelen), zodat u veel beweeglijker bent. Probeer deze stijl van lopen vervolgens achterwaarts en voorwaarts afwisselend uit.

Passievol en intens

Tijdens de tango dansen partners intens en passievol met elkaar, waardoor zij zowel emotioneel als fysiek gezien dicht bij elkaar staan. Door uw bovenlichaam recht te houden en uw gewicht naar uw voorvoet te verplaatsen terwijl u uw danspartner vasthoudt in een standaard danspositie, zult u zien dat u al dichter bij elkaar komt te staan.

Voor de mannen geldt: houd uw danspartner stevig vast met uw rechterhand op haar onderrug en strek uw andere arm zijwaarts. De vrouw plaatst haar linkerhand lichtjes op de bovenarm van de man en strekt haar andere arm ook zijwaarts. De handpalmen van de partners worden niet in elkaar gevlochten, maar worden zachtjes tegen elkaar geduwd.